2014. május 6.

Osika Judit és a Quilling


Osika Judit Quilling Artist tavaly óta foglalkozik quilling-el. Miután úgy érezte hiányzik az életéből a kreativitás és az önkifejezés rátalált Yulia Brodskaya oldalára, aki ezzel a technikával dolgozik. Annyira inspiráló volt számára, amit az orosz származású tervezőgrafikus csinál, hogy megrendelte az alapanyagokat és elkezdte elsajátítani a technikát. Azóta személyre szóló, egyedi ajándékokat készít, amiket az etsy-n meg is lehet vásárolni.
Judit szerint a kreativitás, a tehetség mindenkiben benne van, csak a megfelelő környezetre van szükség, megfelelő emberekkel és eszközökkel, amelyek segítenek azt kibontakoztatni.
Amellett, hogy folyamatosan fejleszti a technikáját, kísérletezik hulladékpapírral is, valamint egyedi és csoportos quilling foglalkozásokat is tart, amelyek nemcsak a papírcsík technika megismeréséről szólnak, hanem arról is, hogy hogyan kapcsolódjunk a kreatív énünkhöz és hogy fejezzük ki önmagunkat. És persze a legfontosabb: hogyan üljünk le 1,5-2 órára, ürítsük ki a fejünket és élvezzük ezt a kikapcsolt állapotot.



A quilling más néven papírcsík technikával térhatású képek készülnek papírcsíkok feltekerésével és leragasztásával. A reneszánsz korban francia és olasz kolostorokban apácák dekoráltak könyvborítókat és vallási tárgyakat vele. Akkoriban a könyvek aranyozott oldalaiból téptek le vékony csíkokat és ezekből tekerték fel a quilling mintákat. Ezek a minták sokszor hasonlítottak a kovácsoltvas kerítések mintáihoz. A 18. Században lett ismertebb a quilling Európában, napjainkban pedig újra nagyon divatos lett, főképp a scrapbooking és a képeslapkészítés területein használatos.



Követhetitek Judit munkásságát a Soulful Quilling oldalon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése